Zelf steak kruiden maken 2017-03-10T00:15:53+00:00

STEAK KRUIDEN ZELF MAKEN

STEAKKRUIDEN: DE MONTREAL STEAKMIX

Je steak kruiden zelf maken is heel eenvoudig. Hoewel er vele variaties op het thema zijn (eigenlijk zoals met alle blends), heeft één recept een haast legendarische status bereikt: de Montreal steak mix. Genoemd naar de Canadese geboorteplaats geniet deze mix ernstige populariteit op het Amerikaanse vasteland. De barbecuecultuur draagt daar vast in hoge mate aan bij.

De Montreal steak mix is een blend die bijzonder geschikt is om vlees te kruiden. De robuuste smaak gaat hand in hand met dik, sappig vlees dat wel wat kan hebben. De lichte citrussmaak van de koriander steekt daarbij mooi af tegen de knoflook en ui. Tip: houd je kruiden groot en zichtbaar! Maak van je steak een stoer stuk vlees door geen poeders te gebruiken, maar grove knoflook- en uienvlokken en grofgemalen pepers en korianderzaad.

WAT GAAT ER IN?

2 delen paprikapoeder;

2 delen grofgemalen zwarte peper;

2 delen zout;

1 deel knoflookvlokken;

1 deel uienvlokken;

1 deel (rode) pepervlokken

1 deel grofgemalen korianderzaad en

1 deel dille.

Steak mix zelf maken

HOE GA JE TE WERK?

  1. Maal je de specerijen en vlokken in een vijzel. Mag grof, kan fijn.
  2. Mix.
  3. Doe je blend in een potje en klaar alweer!

Geen potjes meer? Toevallig kunnen wij je daar mee helpen 🙂

WAT KUN JE MET DE MONTREAL STEAK MIX?

Diverse on- en off-line (top)koks weten de smaak van steakkruiden op waarde te schatten. Hieronder hebben we wat links voor je om uit te vinden wie wat uitspookt met hun eigen blend.

Happy blending en eet smakelijk!