Zelf baharat maken 2017-03-10T00:12:52+01:00

BAHARAT ZELF MAKEN

BAHARAT

Baharat komt het beste tot zijn recht als het kort aangebakken wordt: de van nature aanwezige oliën komen dan goed los in je gerechten. Deze mix wordt vooral gebruikt in Noord-Afrika en het Midden-oosten. Met name in Israël, Libanon, Jordanië en Syrië weet men hun vlees hier fantastisch mee te kruiden.

WAT GAAT ER IN?

 

55 g paprikapoeder;

45 g zwarte peperkorrels;

45 g korianderzaad;

45 g komijnzaad;

15 g piment;

15 g kardemom;

15 g chili;

15 g munt;

5 g kruidnagel;

5 g nootmuskaat;

2 kaneelstokjes.

HOE GA JE TE WERK?

  1. Rooster je specerijen in een pan op matig vuur tot ze hun geur goed afgeven.
  2. Maal ze een vijzel. Mag grof, kan fijn. Tip: een koffiemaler scheelt zweet.
  3. Mix.
  4. Doe je blend in een potje en klaar alweer!

Geen potjes meer? Toevallig kunnen wij je daar mee helpen 🙂

WAT KUN JE MET BAHARAT?

Buiten de Arabische wereld weten ook diverse on- en off-line (top)koks de smaak van Baharat op waarde te schatten. Hieronder hebben we wat links voor je om uit te vinden wie wat uitspookt met hun eigen blend.

Happy blending en eet smakelijk!